Ligging & omgeving

De vakantiewoning ligt in het buurtschap Lieu dit La Garenne in Aubas op 2,5 km van Montignac af. Het huis heeft veel privacy, ook al heeft u in de nabijheid meer huizen. Het heeft een eigen oprit, toegang, veranda en binnenplaats.
De ruime tuin is een gemeenschappelijke tuin (samen met de Nederlandse eigenaars) en hoort bij het landgoed groot 5.25 ha. U kunt hier lekker relaxen, wandelen, maar ook een partijtje badminton, volleybal, pétanque of voetbal behoort tot de mogelijkheden.

De walnotenboomgaard vlakbij het zwembad wordt regelmatig bezocht door herten en zwijnen. Het huis ligt in de Périgord Noir, de mooiste streek van de Dordogne.

Dit gebied is rijk  aan het groen, bossen, glooiende heuvels, rivieren, kastelen, grotten en vele middeleeuwse stadjes waar je die echt typische Franse sfeer kunt meemaken.
De Périgord Noir staat ook bekend om zijn goede Franse keuken met de truffel, walnoten, geitenkaasjes, wild zwijn, eend en ganzenlever etc. Vele plaatselijke markten presenteren die producten vanuit het vruchtbare gebied.

Montignac

Montignac sur la Vèzère is een mooi middeleeuws toeristisch stadje aan de rivier La Vèzère, op 2,5 km van uw vakantiewoning. Dit stadje is wereldwijd bekend door haar grootste toeristische trekker nl. de prehistorische grot van Lascaux.De originele grot staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en mag helaas niet meer bezocht worden, maar daarvoor in de plaats is Lascaux IV gekomen. Hier krijgt u een goede indruk van een groot gedeelte van de grotten en hun indrukwekkende schilderingen.

Het prehistorische leven wordt gepresenteerd in het Parc Le Thot vlakbij het Château et Jardins del Losse op weg naar Les Eyzies.

Montignac is aan de rivier La Vèzère gebouwd en heeft vele restaurants ook vlak aan het water. Winkeltjes, barretjes, ijssalon en de wekelijkse markten (woensdag en zaterdag) geven vertier en bedrijvigheid. U kunt een prachtige kanotocht maken over deze rivier, waarbij u zelf kunt uitmaken hoe lang u wilt varen. U maakt met de verhuurder een afspraak waar en wanneer u opgehaald wilt worden en u zakt met de stroming de rivier af. Een unieke ervaring.

Sarlat la Canéda

De dichtstbijzijnde grote stad is Sarlat. Deze plaats ligt op 20 km afstand van Montignac en is te bereiken via de mooie route D704. Sarlat wordt ook wel de parel van de Dordogne genoemd en terecht! Het is een gezellige stad met Middeleeuwse architectuur en een bruisend cultureel centrum. Het hele jaar door wordt hier op zaterdag een gezellige markt gehouden met verse streek producten, curieuze snuisterijen, mooie sieraden en kleding. In de winter hebben ze hier een sfeervolle Kerstmarkt inclusief ijsbaan.

Saint Amand de Coly

In Saint Amand de Coly bevindt zich tweemaal per week een markt waar je volop verse, regionale producten kan kopen, om volledig in de Franse sfeer te komen! Wat u zeker moet beleven is op dinsdagavond in de maanden juli en augustus een bezoek te brengen aan de "marché des producteurs". Een oergezellige markt waarin o.a. Nederlanders , Fransen en Engelsen elkaar ontmoeten en waar gezamenlijk getafeld wordt onder het genot van heerlijke spijzen en wijnen die voor u door de plaatselijke producenten aangeboden worden. U kiest uw eigen maaltijd en drank en laat dit door de dorpelingen bereiden op een grote barbecue. Bon appetit!

Ook in andere steden en dorpen in de omgeving kunt u terecht voor zo'n oergezellige markt.

Vide-Greniers en Brocantes

Frankrijk is ook beroemd om zijn vele markten naast de al genoemde voedselmarkt marchés des Producteurs de Pays Kennen ze ook de vide-greniers: de rommelmarkten en de Brocantes: de antiek en curiosamarkten. In de vele gemeenten in de Dordogne worden ze regelmatig gehouden. Een dagje heerlijk struinen over zo'n markt en thuis komen met een bijzondere aankoop of alleen maar even kijken.

Een overzicht van de markten vindt u hier.

Perigueux, Bergerac, Brive en Bordeaux

Daarnaast kunt u ook grote steden als Perigueux, Brive de la Gaillarde, Bergerac en Bordeaux bezoeken met hun bruisende commerciële centra. Het zijn historische steden waar je fijn rond kunt dwalen, een terrasje pakken en lekker eten. De wijnstreken van Bergerac, Saint Émilion en Bordeaux zijn uiteraard een must.

Het is ook zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan het (voormalige) kasteel van Josephine Baker, dichtbij Bergerac, bekend als het ‘Chateau Milandes’ met o.a. een prachtige tuin.

Overige bezienswaardigheden:

Schitterende natuur

De Dordogne is een mooie plek qua natuur. Zoveel groene bossen,grotten, rivieren, heuvels, velden en de hoogteverschillen zorgen voor verrassende, wisselende landschappen. Een goede plek om helemaal tot rust te komen. De Périgord Noir in de Vallée sur Vézère staat bekend om haar vele gezichten, mooie rivieren, glooiende heuvels, bosrijk gebied, toeristische plekken, prehistorische grotten, gezellige stadjes, de brocantes en de markten.

De Dordogne en met name de Périgord wordt al eeuwenlang bewoond door mens en dier. Zij hebben hun voetsporen /afdrukken nagelaten in de prachtige schilderingen in de prehistorische grotten, fraaie kastelen en manoirs langs de meanderende rivieren La Vézère en La Dordogne en overal de Middeleeuwse huizen in de dorpen en steden.

Bent u op zoek naar rust met veel natuurschoon, maar in een prikkelende omgeving met voldoende toeristische trekpleisters, dan bent u op het goede adres op La Garenne!